Even voorstellen

Laatste reactie 08/10/2017 19:59 door Andre
· Markeren als ongelezen
Rob Bolhaar 7 maanden geleden geplaatst
Allereerst heel blij dat ik deze site over elektrisch varen heb gevonden. Op dit moment vaart onze Askeladden nog met een 15 PK 4-takt bb motor maar dan moet met minder toe kunnen en het liefst ook een elektrische bb motor. Ons plan is dus ook om de huidige 4-takt te gaan inruilen voor een elektrische bb motor en graag zouden wij hierover advies willen krijgen. Alvast dank en het forum zal ik uiteraard blijven volgen. Het gaat om onze boot met de onderstaande gegevens:
Merk:
Askeladden
Type:
4400
Bouwjaar: 1985
Lengte: 4,95 m
Breedte: 1,95 m
Diepgang: 0,5 m
Prijs: € 5.750,-
Rompmateriaal: Polyester
Ligplaats: Almere
Postcode ligplaats: 1338XZ
Gewicht: 470 kg
Rompvorm: Rondspant
Doorvaarthoogte: tot 5m
Besturing: Stuurwiel

AK M S Andre Kuijt 7 maanden geleden geplaatst
Rob welkom in de community.

Torqeedo heeft oplossingen om 1 op 1 de huidige buitenboordmotor te vervangen. De Torqeedo cruise 4.0 zou een prima oplossing kunnen zijn voor deze boot. (prijs / kwaliteit 1 van de beste op dit moment complete sets, nadeel kan zijn door de tandwiel overbrenging onderin de motor is hij wel zeer efficient maar produceert hij toch nog wel een wat geluid.) https://akmaritimeservice.nl/torqeedo-cruise-elektrische-buitenboordmotoren/

Daarbij zou een Krautler elektrische buitenboord motor kunnen. Krautler heeft zijn POD motoren gemaakt zodat ze ook als buitenboordmotor ingezet kunnen worden. (stillere oplossing, wel iets duurder dan de Torqeedo)

Als je meer wilt weten laat het gerust weten.
Rob Bolhaar 7 maanden geleden geplaatst
Bedankt Andre! Afhankelijk van wat de inruil voor mijn bb motor Yamaha 15 PK 4-takt zal zijn, ga ik een keus maken.
Rob Bolhaar 7 maanden geleden geplaatst
Zou de Torqeedo travel 1003 C met 62% grotere accucapaciteit
ook een optie kunnen zijn Andre?

AK M S Andre Kuijt 7 maanden geleden geplaatst
Rob,

Dat hangt er vanaf wat je met de boot wil gaan doen. Ga je op binnenwater rondvaren en niet 8 uur willen varen, geen hoge snelheid nodig is dan zou de Torqeedo travel 1003C ook zeker een optie kunnen zijn. 

Ik weet niet of je de boot op een trailer heb. Maar je mag bij ons in Bolsward altijd proberen met een Travel 1003. Wij hebben hier een demo model hangen welke voor proefvaarten gebruikt kan worden. Dit is dan wel met een 520wh accu (ipv C-versie met 62% langere vaartijd) maar dat maakt voor het proefvaren niet uit.
reactie op @andrekuijt:
Rob Bolhaar Hoi Andre, dan valt de travel 1003 af omdat we vaak op de Loosdrechtse plassen varen en vermogen nodig hebben. Dus conclusie is nog even doorsparen want elektrisch varen is geen issue meer voor ons. Bedankt voor je snelle en leerzame reacties, Rob
7 maanden geleden

Beantwoorden

Andre Kuijt Rob geen probleem graag gedaan. Mocht je later meer informatie willen laat het gerust weten.
7 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 08 October 2017 om 16:29
Aantal lezers 5
Aantal reacties 7