Nieuwbouw sloep

Laatste reactie 24/06/2017 12:55 door Andre
· Markeren als ongelezen
Remco Brouwer 8 maanden geleden geplaatst
Hallo,

Ik ben Remco Brouwer. Ik ben al een tijdje bezig met het idee/ontwerp van een eigen sloep. Niet omdat er geen mooie sloepen te krijgen zijn, maar puur uit intresse voor het ontwerpen, maken en alles wat er bij komt kijken. Na het uitpluizen van het internet voor diverse bouwtekeningen heb ik wat informatie kunnen vinden over hull-shapes en dat soort zaken. Die informatie en 2-d aanzichten van bestaande boten heb ik dmv een 3-d tekenprogramma (Rhino) om weten te zetten naar een eigen sloep. Het definitieve model is van aluminium en ongeveer 700 cm lang, 250 breed, heeft een diepgang van 57 (incl kiel) cm, doorvaar hoogte is 110 cm en weegt rond de 1000 kg (excl motor). Waterlijn bedraagt 696 cm. Ik heb de beschikking over een CNC plasmasnijder en heb ook een aluminium lasser die de sloep voor mij gaat lassen. Nu ben ik al een tijdje aan het kijken naar een elektrische aandrijving. Tevens zou de aandrijving als besturing moeten kunnen fungeren.Voordat ik met de details bezig ga (spanten,snijtekeningen) wil ik eerst gaan bepalen wat voor soort aandrijving ik ga gebruiken. Zo als gezegd zou het mooi zijn als de aandrijving tevens de besturing kan verzorgen. Het onderwaterschip is grotendeels afgeleid van sloepen die ook snelvarend zijn.

Dan komt hier mijn eerste vraag:

Wat voor motor, accupakket zouden jullie voorstellen?
AK M S Andre Kuijt 8 maanden geleden geplaatst
Beste Remco,

Mooi project heb je.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de aandrijving. Als je er ook mee wil sturen zijn er nog steeds een aantal opties:

Saildrive (mechanisch of elektrisch stuurbaar)
Een stuurbare POD drive
Of een POD in een roer verwerken.

Ik denk qua kosten dat een stuurbare POD de gunstigste optie gaat zijn.

Dan zijn er nog de verschillende vermogens die mogelijk zijn. Zoals je ziet onderstaand is een vermogen van 4 - 5 KW voldoende om de boot voort te stuwen.

Lengte waterlijn 7
Gewicht (totaal) 1350
Rompsnelheid 11,91
Economische snelheid 8,33
Vermogen @ rompsnelheid 4,428
vermogen @ Economische snelheid 1,512


Mocht je nog meer vragen hebben of meer info willen laat het gerust weten.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 22 June 2017 om 07:35
Aantal lezers 9
Aantal reacties 2