Voorstellen en vraag over laden en verbruiken tegelijkertijd

Laatste reactie 31/08/2017 16:49 door Andre
· Markeren als ongelezen
Eric Lessek 5 maanden geleden geplaatst

Ik vaar in Amterdam met mijn sloep en heb onlangs de dieselmotor eruit gehaald een een 72 volt AC elektramotor van 7 kw continue vermogen ingebouwd. Voor de overbrenging heb ik een 3 op 1 verhouding gemaakt mbv een tandriem en poelies Het accu pakket is 6 x 170ah C5 VRLA gel Dit was qua kosten efficiency voor mij de beste keuze De sloep van 8,5 meter en 3000 kg manouvreert uitestekend en is stil 5 uur over de grachten varen gaat makkelijk ik heb dan nog 40% over volgens de accu indicator Ik heb me aangemeld bij het forum omdat ik langere tochten wil maken en harder wil varen buiten de stad.  Ik wil graag weten of je kunt laden en verbruiken tegelijkertijd. Ik zou dan een aggraat aan boord hebben voor de acculader die aangaat als ik langer en harder wil varen. De lader is 72v 25a. Ik kon wel een topic vinden die hierover is gestart maar geen sluitend antwoord.

AK M S Andre Kuijt 5 maanden geleden geplaatst

Eric,

Welkom in de community, leuk dat je je aangemeld hebt.

Mooi om te zien dat je ook in je andere comment aangeeft alle onderdelen bij elkaar gezicht te hebben en dat tot een werkend geheel gekregen te hebben. Heb je toevallig foto's van het geheel. Altijd leerzaam en goed om te zien voor andere mensen.

Nu nog antwoord op je vraag. Ja de accu is te laden tijdens het varen / gebruiken door middel van een generator.  Bedenk wel dat het verlies op verlies is dus niet de meest efficiënte manier van laden. (acculader heeft verlies, generator heeft verlies) Maar als range extender werkt het prima.

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 30 August 2017 om 18:30
Aantal lezers 6
Aantal reacties 2